Galéria Typo&Ars pripravila výstavu grafika D. Polakoviča

30.08.2012 Bratislava

Bratislava 30. augusta (TASR) - Galéria Typo&Ars v mestskej časti Bratislava - Vajnory pripravila na sobotu (1. 9.) o 16.00 h vernisáž výstavy významného slovenského grafika a ilustrátora Dušana Polakoviča. Výstava, prezentujúca výber z jeho grafickej tvorby, bude spojená s predajom grafických listov.

Grafik a ilustrátor Dušan Polakovič sa narodil v roku 1950 v Bratislave. Po absolvovaní Strednej školy umeleckého priemyslu študoval na Akademii sztuk pieknych vo Varšave, vysokoškolské štúdium ukončil v Bratislave na Vysokej škole výtvarných umení u prof. Albína Brunovského. Venuje sa knižným ilustráciám, voľnej grafike a maľbe. Ilustroval viac ako 50 knižných titulov, zameriava sa na ilustrácie, v ktorých môže v najväčšej miere uplatniť svoju satirickú kresbu. Za ilustrácie detských kníh získal viacero ocenení. Svoju tvorbu prezentoval okrem Slovenska na výstavách na Cypre, v Česku, Bulharsku, Francúzsku, Maďarsku, Nemecku, Nórsku, Rakúsku a Poľsku.

"Galéria Typo&Ars vo Vajnoroch sa ako jedna z mála galérií na Slovensku dlhodobo venuje prezentácii grafickej a ilustračnej tvorby našich výtvarníkov. Květa Fulierová tu vystavovala serigrafie a monotypie, Ján Gľonda karikatúry, Václav Fajt, Arnold Feke a Martin Srb oceľoryty a známkovú tvorbu. Prezentácie knižných ilustrácií Petra Cpina (2003), Dušana Nágela (2005), Alexeja Vojtáška (2007), Dušana Grečnera (2009) a Martina Kellenbergera (2011) boli zaradené ako sprievodné akcie medzinárodnej výstavy Bienále ilustrácií Bratislava," uviedol riaditeľ galérie Peter Čepec.

Výstava Dušana Polakoviča bude prístupná do 20. novembra a otvorená denne od 14.00 – 18.00 h, vstup je voľný.
 

Vyberte región